Diensten

Hieronder een overzicht van diensten die ik aanbied:

Maatschappelijk werk

Heeft u het gevoel dat u ergens niet uitkomt? Het idee dat u hulp nodig hebt, maar geen idee met wie u het wilt/kunt delen? Dit is geen fijn gevoel en er is niets vervelender dan dat u er zelf mee rond blijft lopen.

Daarom help ik als maatschappelijk werkster mensen inzicht te geven in zijn of haar ‘problemen’. Problemen vind ik persoonlijk een zwaar woord, want ik benoem het liever als iets waar iemand tegen aanloopt of iets wat iemand lastig vindt. Dit kan gaan om dagelijkse dingen of bepaalde situaties op het werk. U kunt hierbij denken aan het bevorderen van sociale redzaamheid, coaching, beter regie leren krijgen over uw eigen leven en psychisch functioneren. Dit zijn enkele voorbeelden waarin ik u kan ondersteunen. Door middel van luisteren, meedenken en doelen opstellen rijk ik mensen nieuwe inzichten aan. Ik wil de cliënt het gevoel geven dat hij of zij er niet alleen voor staat. Samen op zoek naar oplossingen.


Huishoudelijke hulp

Vind u de veranderingen in de zorg ook zo lastig? Maakt het u onzeker, omdat u niet weet waar u aan toe bent? Hoe gaat u er straks voor zorgen dat u huis schoon blijft? Stofzuigen, onmogelijk om zelf te doen? Hulp in het huishouden voor u geen overbodige luxe?

 

Om u zorgen rondom het huishouden weg te nemen kan ik het volgende voor u betekenen;

– Stofzuigen- Dweilen- Afstoffen- Badkamer/ wc reinigen- Keuken reinigen- Was draaien, opvouwen, strijken- Ramen wassen- Koelkast, magnetron, keukenkastjes reinigen- Bed verschonenMist u nog iets in het bovenstaande lijstje? Dan kunt u in overleg uw extra wensen rondom het huishouden aangeven.


Thuisadministratie

Heeft u stapels post liggen thuis en weet u niet wat u er mee aan moet? Zit er geen structuur in uw administratie en is het daarom onoverzichtelijk voor u? Heeft u geen idee hoeveel u voor u energierekening betaald en zou u toch iets minder willen betalen? Krijgt u een brief binnen en heeft u geen idee wat u er mee moet?

Chaos in de administratie, chaos in het hoofd. Zo is hoe ik het beleef. Als ik een brief binnen krijg dan wil ik het zo snel mogelijk regelen en daarna in de juiste map hebben. Dit is het aller mooiste, maar vind er maar tijd voor.

 

Om u op weg te helpen kan ik het volgende voor u betekenen;

– Ordenen administratie- Hulp met invullen van formulieren – Advies geven over u binnengekomen post – Inzicht krijgen in u rekeningen- Advies geven over besparen- Correspondentie met instanties

Heeft u andere wensen rondom uw administratie? Vraag gerust!


Begeleiden tijdens huisarts of ziekenhuis bezoek

Moet u regelmatig een bezoekje brengen aan de huisarts of het ziekenhuis en voelt u zich bezwaard om familie mee te vragen? Of vind u het vreselijk om met de taxi te gaan en heeft u liever een vast persoon die met u mee gaat?

Ik kan samen met u naar de huisarts of het ziekenhuis gaan. Vier oren horen ten slotte meer dan twee oren. Mocht u het fijn vinden dan kan ik tijdens dit bezoek aantekeningen maken. Dit kunt u vervolgens aan u familie laten zien, zodat ze precies op de hoogte blijven van u gezondheid.


Boodschappen doen en/ of koken

Is het lastig voor u om zware boodschappen tassen te tillen? Houd u niet van koken of is het voor u lastig om te doen?Ik kan u ondersteunen tijdens het boodschappen doen of koken. Mocht u het liever helemaal aan mij over laten, geen probleem!

Het volgende kan ik u aanbieden:

– Begeleiding bij het boodschappen doen- Boodschappen doen- Kleding kopen- Aanleren kookvaardigheden – Klaarmaken maaltijden- Klaarzetten ingredienten


Samen iets gezelligs doen

Verveeld u zich? Zou u graag iets willen ondernemen, maar het lukt u niet alleen?Misschien ben ik de gene die samen met u iets kan ondernemen. Denk bijvoorbeeld aan;

– Samen u lievelingsspel spelen- Stukje wandelen of fietsen- Bezoek aan bioscoop of museum- Samen koken en dineren- Winkelen- Koffie drinken